V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za střed nařízneme, řez pomázneme po obou stranách hořčicí a popaprikujeme malou špetičkou papriky, dále do řezu vložíme kolečko cibule a dva až tři plátky česneku. Takto připravené buřty vložíme do pekáčku či misky řezem nahoru. Buřty dáváme těsně k sobě, aby se nerozvíraly. Smícháme kečup a pivo a tímto nálevem podlijeme buřty. Ke konci zapékání můžeme přidat (není nutné) plátkový sýr. Zapékáme v předehřáté troubě 15-25 minut, (podle velikosti po 15 ti minutách ochutnáme jsou-li dostatečně prohřáté).
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella