V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za střed nařízneme, řez pomázneme po obou stranách hořčicí a popaprikujeme malou špetičkou papriky, dále do řezu vložíme kolečko cibule a dva až tři plátky česneku. Takto připravené buřty vložíme do pekáčku či misky řezem nahoru. Buřty dáváme těsně k sobě, aby se nerozvíraly. Smícháme kečup a pivo a tímto nálevem podlijeme buřty. Ke konci zapékání můžeme přidat (není nutné) plátkový sýr. Zapékáme v předehřáté troubě 15-25 minut, (podle velikosti po 15 ti minutách ochutnáme jsou-li dostatečně prohřáté).
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Vejce,eidam,šunku,romadur a hermelín nahrubo nastrouháme.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,majonézu,jogurt,sůl a pepř.…
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka