Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Pětilitrovou sklenici od okurek omyjeme. Zelí si otevřeme.
Mezitím si oloupeme cibule a nakrájíme je na tenká kolečka. Klidně můžeme použít i kuchyňského robota. Všechny párky oloupeme a podélně v nich v polovině nařízneme otvor. Otvor otevřeme a naplníme kolečky cibule.
Dno sklenice pokryjeme cibulí a přidáme trochu kysaného zelí. Pak na něj rozložíme 3 naplněné párky. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a taky přidáme kapii. Opět dáme vrstvu párků, cibule, zelí a papriky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím a paprikou.
Vychladlý nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Necháme obsah sklenice sednout a pak do ní dolijeme zase část nálevu, aby bylo vše pečlivě ponořené. Zbytek nálevu můžeme použít nebo skladovat.
Utopenci potřebují aspoň týden, aby byli správně uleželí. Kdo chce, může jednotlivé vrstvy prokládat feferonkami. Budou pikantnější.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou