Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1–2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v čočce jen malé množství tekutiny, zbytek necháme během vaření odpařit. Cibuli si nasekáme nadrobno. Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu i se slupkou nakrájíme na kostičky.
V rozpálené pánvi orestujeme dozlatova cibulku, pak přidáme maso a restujeme dalších 10 minut. Pak přidáme cuketu a opékáme dalších 5 minut. Přidáme do pánve curry pastu, směs osolíme a promícháme. Pak masovou směs prohřejeme společně s čočkou a nakonec zjemníme zakysanou smetanou. Druhá možnost je doplnit smetanou každou porci zvlášť až na talíři. Podáváme teplé s rýží, kuskusem nebo celozrnným pečivem.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem