Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1–2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v čočce jen malé množství tekutiny, zbytek necháme během vaření odpařit. Cibuli si nasekáme nadrobno. Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu i se slupkou nakrájíme na kostičky.
V rozpálené pánvi orestujeme dozlatova cibulku, pak přidáme maso a restujeme dalších 10 minut. Pak přidáme cuketu a opékáme dalších 5 minut. Přidáme do pánve curry pastu, směs osolíme a promícháme. Pak masovou směs prohřejeme společně s čočkou a nakonec zjemníme zakysanou smetanou. Druhá možnost je doplnit smetanou každou porci zvlášť až na talíři. Podáváme teplé s rýží, kuskusem nebo celozrnným pečivem.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena