Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1–2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v čočce jen malé množství tekutiny, zbytek necháme během vaření odpařit. Cibuli si nasekáme nadrobno. Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu i se slupkou nakrájíme na kostičky.
V rozpálené pánvi orestujeme dozlatova cibulku, pak přidáme maso a restujeme dalších 10 minut. Pak přidáme cuketu a opékáme dalších 5 minut. Přidáme do pánve curry pastu, směs osolíme a promícháme. Pak masovou směs prohřejeme společně s čočkou a nakonec zjemníme zakysanou smetanou. Druhá možnost je doplnit smetanou každou porci zvlášť až na talíři. Podáváme teplé s rýží, kuskusem nebo celozrnným pečivem.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku