Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1–2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v čočce jen malé množství tekutiny, zbytek necháme během vaření odpařit. Cibuli si nasekáme nadrobno. Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu i se slupkou nakrájíme na kostičky.
V rozpálené pánvi orestujeme dozlatova cibulku, pak přidáme maso a restujeme dalších 10 minut. Pak přidáme cuketu a opékáme dalších 5 minut. Přidáme do pánve curry pastu, směs osolíme a promícháme. Pak masovou směs prohřejeme společně s čočkou a nakonec zjemníme zakysanou smetanou. Druhá možnost je doplnit smetanou každou porci zvlášť až na talíři. Podáváme teplé s rýží, kuskusem nebo celozrnným pečivem.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka