Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1–2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v čočce jen malé množství tekutiny, zbytek necháme během vaření odpařit. Cibuli si nasekáme nadrobno. Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu i se slupkou nakrájíme na kostičky.
V rozpálené pánvi orestujeme dozlatova cibulku, pak přidáme maso a restujeme dalších 10 minut. Pak přidáme cuketu a opékáme dalších 5 minut. Přidáme do pánve curry pastu, směs osolíme a promícháme. Pak masovou směs prohřejeme společně s čočkou a nakonec zjemníme zakysanou smetanou. Druhá možnost je doplnit smetanou každou porci zvlášť až na talíři. Podáváme teplé s rýží, kuskusem nebo celozrnným pečivem.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík