Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme scezené fazole, rajčatový protlak a vaříme do poloměkka asi 30 minut. Papriku nakrájíme na proužky a spolu s nakrájenými rajčaty necháme několik minut povařit v polévce. Přidáme bujón, chilli, utřený česnek a vaříme asi 10 minut. Podle chuti polévku osolíme a opepříme, nalijeme na talíře a ozdobíme petrželkou.
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.