lžička
mletá sladká paprika
nebo pálivá- dle chuti
Postup přípravy receptu
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili, okořenili oregánem a orestujeme dozlatova. K orestovanému masu s cibulí přidáme zpěnit papriku, odstavíme a vmícháme chilli omáčku.
Housky rozkrojíme, potřeme kečupem(hořčicí), na spodní díly položíme list salátu, plátek rajčete, okurky, nudličky papriky a do housek rozdělíme kousky hotového pikantního masa, které posypeme lahůdkovou cibulkou a zaklopíme.
Podáváme ihned nebo můžeme zabalit do fólie a použít jako rychlé občerstnení na výletech.
Použít můžeme i housky a bagetky, které se dají předpékat. Ty podáváme ihned.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)