lžička
mletá sladká paprika
nebo pálivá- dle chuti
Postup přípravy receptu
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili, okořenili oregánem a orestujeme dozlatova. K orestovanému masu s cibulí přidáme zpěnit papriku, odstavíme a vmícháme chilli omáčku.
Housky rozkrojíme, potřeme kečupem(hořčicí), na spodní díly položíme list salátu, plátek rajčete, okurky, nudličky papriky a do housek rozdělíme kousky hotového pikantního masa, které posypeme lahůdkovou cibulkou a zaklopíme.
Podáváme ihned nebo můžeme zabalit do fólie a použít jako rychlé občerstnení na výletech.
Použít můžeme i housky a bagetky, které se dají předpékat. Ty podáváme ihned.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič