lžička
mletá sladká paprika
nebo pálivá- dle chuti
Postup přípravy receptu
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili, okořenili oregánem a orestujeme dozlatova. K orestovanému masu s cibulí přidáme zpěnit papriku, odstavíme a vmícháme chilli omáčku.
Housky rozkrojíme, potřeme kečupem(hořčicí), na spodní díly položíme list salátu, plátek rajčete, okurky, nudličky papriky a do housek rozdělíme kousky hotového pikantního masa, které posypeme lahůdkovou cibulkou a zaklopíme.
Podáváme ihned nebo můžeme zabalit do fólie a použít jako rychlé občerstnení na výletech.
Použít můžeme i housky a bagetky, které se dají předpékat. Ty podáváme ihned.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu