Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky. 2–3 lžíce oleje rozehřejte na pánvi a vhoďte kmín, chilli, cibuli a česnek. Jakmile cibule zeskovatí, přidejte rajčata, brambory, zcezený hrášek a kukuřici. Můžete ještě přidat nasekanou nať koriandru nebo petrželky. Směs osolte, opepřete a chvíli smažte tak, aby se brambory a rajčata nerozvařily. Zalijte rozšlehaným vejcem a okamžitě ztlumte plamen na minimum. Pekáček nebo zapékací misku vymažte máslem. Až vejce ztuhnou a omeleta zespodu zezlátne, přendejte ji na pekáček a zasypte nastrouhaným sýrem. Vložte na gril a počkejte, až se sýr roztaví a vejce dopečou.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany