Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky. 2–3 lžíce oleje rozehřejte na pánvi a vhoďte kmín, chilli, cibuli a česnek. Jakmile cibule zeskovatí, přidejte rajčata, brambory, zcezený hrášek a kukuřici. Můžete ještě přidat nasekanou nať koriandru nebo petrželky. Směs osolte, opepřete a chvíli smažte tak, aby se brambory a rajčata nerozvařily. Zalijte rozšlehaným vejcem a okamžitě ztlumte plamen na minimum. Pekáček nebo zapékací misku vymažte máslem. Až vejce ztuhnou a omeleta zespodu zezlátne, přendejte ji na pekáček a zasypte nastrouhaným sýrem. Vložte na gril a počkejte, až se sýr roztaví a vejce dopečou.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem