Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky. 2–3 lžíce oleje rozehřejte na pánvi a vhoďte kmín, chilli, cibuli a česnek. Jakmile cibule zeskovatí, přidejte rajčata, brambory, zcezený hrášek a kukuřici. Můžete ještě přidat nasekanou nať koriandru nebo petrželky. Směs osolte, opepřete a chvíli smažte tak, aby se brambory a rajčata nerozvařily. Zalijte rozšlehaným vejcem a okamžitě ztlumte plamen na minimum. Pekáček nebo zapékací misku vymažte máslem. Až vejce ztuhnou a omeleta zespodu zezlátne, přendejte ji na pekáček a zasypte nastrouhaným sýrem. Vložte na gril a počkejte, až se sýr roztaví a vejce dopečou.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané