Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky. 2–3 lžíce oleje rozehřejte na pánvi a vhoďte kmín, chilli, cibuli a česnek. Jakmile cibule zeskovatí, přidejte rajčata, brambory, zcezený hrášek a kukuřici. Můžete ještě přidat nasekanou nať koriandru nebo petrželky. Směs osolte, opepřete a chvíli smažte tak, aby se brambory a rajčata nerozvařily. Zalijte rozšlehaným vejcem a okamžitě ztlumte plamen na minimum. Pekáček nebo zapékací misku vymažte máslem. Až vejce ztuhnou a omeleta zespodu zezlátne, přendejte ji na pekáček a zasypte nastrouhaným sýrem. Vložte na gril a počkejte, až se sýr roztaví a vejce dopečou.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské