Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky. 2–3 lžíce oleje rozehřejte na pánvi a vhoďte kmín, chilli, cibuli a česnek. Jakmile cibule zeskovatí, přidejte rajčata, brambory, zcezený hrášek a kukuřici. Můžete ještě přidat nasekanou nať koriandru nebo petrželky. Směs osolte, opepřete a chvíli smažte tak, aby se brambory a rajčata nerozvařily. Zalijte rozšlehaným vejcem a okamžitě ztlumte plamen na minimum. Pekáček nebo zapékací misku vymažte máslem. Až vejce ztuhnou a omeleta zespodu zezlátne, přendejte ji na pekáček a zasypte nastrouhaným sýrem. Vložte na gril a počkejte, až se sýr roztaví a vejce dopečou.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči