Očištěné filety osolíme, opepříme a obalíme lehce v paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Na pánvi krátce orestujeme cibuli i česnek, přidáme filety a osmahneme dozlatova. Pak dáme filety v zapékací míse do předehřáté trouby na 180–200 stupňů krátce zapéct cca 10 minut. Jemně zalijeme pivem a necháme probublat. Podáváme s bramborem, chlebem či vekou.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku