Pikantní kečup

4

hodnoceno: 2
Příprava: 75 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2,5
      kg rajčata vyzrálá
    • 2
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks chilli papričky
    • 75
      g cukr
    • 75
      ml ocet
    • 4
      ks hřebíček
    • 2
      ks bobkový list
    • skořice

Postup přípravy receptu

  • Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky.
  • Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme, rajčata rozmixujeme a propasírujeme do hrnce. Přidáme pokrájené cibule, utřený stroužek česneku, nasekanou chilli papričku, ocet, cukr a koření.
  • Vaříme asi 45 minut a koření odstraníme. Kečup nalijeme do nahřátých sklenic a pevně uzavřeme. Vyrovnáme je do zavařovacího hrnce.
  • Do dvou třetin výšky sklenic nalijeme vodu a zahřejeme na 95 °C. Sterilujeme asi 15 minut.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: