Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze všech stran, pak maso vyjmeme, a ve výpeku osmažíme dosklovata nejprve pokrájené cibule, pak přidáme krátce osmažit i očištěnou pokrájenou papriku a chilli papričku (bez jádřinců!). Přidáme okapané zelí (neproplachujeme!) a nastrouhaný zázvor. Vše jemně osolíme, promícháme a dáme do pekáčku.
Na zelí poklademe osmažené porce kuřete, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 60 minut, pak odklopíme, dle potřeby podléváme a dopečeme doměkka a dozlatova.
Podáváme nejlépe s rýží nebo bramborovou přílohou.
Na dno pekáčku dáme anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme…
více o Kuře na zelí zase jinak
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé