Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze všech stran, pak maso vyjmeme, a ve výpeku osmažíme dosklovata nejprve pokrájené cibule, pak přidáme krátce osmažit i očištěnou pokrájenou papriku a chilli papričku (bez jádřinců!). Přidáme okapané zelí (neproplachujeme!) a nastrouhaný zázvor. Vše jemně osolíme, promícháme a dáme do pekáčku.
Na zelí poklademe osmažené porce kuřete, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 60 minut, pak odklopíme, dle potřeby podléváme a dopečeme doměkka a dozlatova.
Podáváme nejlépe s rýží nebo bramborovou přílohou.
Na dno pekáčku dáme anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme…
více o Kuře na zelí zase jinak
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky