Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze všech stran, pak maso vyjmeme, a ve výpeku osmažíme dosklovata nejprve pokrájené cibule, pak přidáme krátce osmažit i očištěnou pokrájenou papriku a chilli papričku (bez jádřinců!). Přidáme okapané zelí (neproplachujeme!) a nastrouhaný zázvor. Vše jemně osolíme, promícháme a dáme do pekáčku.
Na zelí poklademe osmažené porce kuřete, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 60 minut, pak odklopíme, dle potřeby podléváme a dopečeme doměkka a dozlatova.
Podáváme nejlépe s rýží nebo bramborovou přílohou.
Na dno pekáčku dáme anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme…
více o Kuře na zelí zase jinak
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč