Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze všech stran, pak maso vyjmeme, a ve výpeku osmažíme dosklovata nejprve pokrájené cibule, pak přidáme krátce osmažit i očištěnou pokrájenou papriku a chilli papričku (bez jádřinců!). Přidáme okapané zelí (neproplachujeme!) a nastrouhaný zázvor. Vše jemně osolíme, promícháme a dáme do pekáčku.
Na zelí poklademe osmažené porce kuřete, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 60 minut, pak odklopíme, dle potřeby podléváme a dopečeme doměkka a dozlatova.
Podáváme nejlépe s rýží nebo bramborovou přílohou.
Na dno pekáčku dáme anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme…
více o Kuře na zelí zase jinak
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem