Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme (barevný pepř je důležitý nejen pro výraznou chuť, ale také pěkně lahodí oku). Z obou stran je opečeme na oleji. Přendáme je do zapékací misky vymazané olejem, zasypeme nahrubo nastrouhanou nivou a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Podle potřeby můžeme trochu podlít vodou.
K pikantním kuřecím prsíčkům si připravíme stejně pikantní studenou omáčku. Majonézu nastavíme ušlehanou smetanou a smícháme s jemně nastrouhanou nivou, jejíž množství bude záležet na naší chuti.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák