Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme (barevný pepř je důležitý nejen pro výraznou chuť, ale také pěkně lahodí oku). Z obou stran je opečeme na oleji. Přendáme je do zapékací misky vymazané olejem, zasypeme nahrubo nastrouhanou nivou a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Podle potřeby můžeme trochu podlít vodou.
K pikantním kuřecím prsíčkům si připravíme stejně pikantní studenou omáčku. Majonézu nastavíme ušlehanou smetanou a smícháme s jemně nastrouhanou nivou, jejíž množství bude záležet na naší chuti.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví