Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme (barevný pepř je důležitý nejen pro výraznou chuť, ale také pěkně lahodí oku). Z obou stran je opečeme na oleji. Přendáme je do zapékací misky vymazané olejem, zasypeme nahrubo nastrouhanou nivou a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Podle potřeby můžeme trochu podlít vodou.
K pikantním kuřecím prsíčkům si připravíme stejně pikantní studenou omáčku. Majonézu nastavíme ušlehanou smetanou a smícháme s jemně nastrouhanou nivou, jejíž množství bude záležet na naší chuti.
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa