Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 minut vypotit. Poté ho důkladně opláchneme vodou. Cuketu, mrkev, papriku, cibuli očistíme, omyjeme, pokrájíme na středně velké kostky.
V hrnci rozpálíme 3 lžíce olivového oleje. Přidáme mletou papriku, pepř, sůl, česnek a jen krátce restujeme, aby směs nezhořkla. Přidáme nakrájenou cibuli, zamícháme a chvíli smažíme. Přidáme nakrájenou mrkev a restujeme cca 5 minut.
Na pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a asi 2 minuty restujeme lilek, cuketu a papriku. Osmahnutou zeleninu přidáme do hrnce s mrkví. Promícháme a dusíme pod pokličkou na středním ohni 10 minut. Přidáme konzervovaná rajčata, důkladně promícháme, přikryjeme a dusíme dalších 10 minut.
Mezitím připravíme lososa: omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Usmažíme z obou stran na pánvi, na které jsme rozpustili lžíci másla s lžící olivového oleje.
Na talíř dáme dušenou zeleninu, na ní lososa a zdobíme bazalkou.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve…
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky