Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 minut vypotit. Poté ho důkladně opláchneme vodou. Cuketu, mrkev, papriku, cibuli očistíme, omyjeme, pokrájíme na středně velké kostky.
V hrnci rozpálíme 3 lžíce olivového oleje. Přidáme mletou papriku, pepř, sůl, česnek a jen krátce restujeme, aby směs nezhořkla. Přidáme nakrájenou cibuli, zamícháme a chvíli smažíme. Přidáme nakrájenou mrkev a restujeme cca 5 minut.
Na pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a asi 2 minuty restujeme lilek, cuketu a papriku. Osmahnutou zeleninu přidáme do hrnce s mrkví. Promícháme a dusíme pod pokličkou na středním ohni 10 minut. Přidáme konzervovaná rajčata, důkladně promícháme, přikryjeme a dusíme dalších 10 minut.
Mezitím připravíme lososa: omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Usmažíme z obou stran na pánvi, na které jsme rozpustili lžíci másla s lžící olivového oleje.
Na talíř dáme dušenou zeleninu, na ní lososa a zdobíme bazalkou.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve…
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou