Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 minut vypotit. Poté ho důkladně opláchneme vodou. Cuketu, mrkev, papriku, cibuli očistíme, omyjeme, pokrájíme na středně velké kostky.
V hrnci rozpálíme 3 lžíce olivového oleje. Přidáme mletou papriku, pepř, sůl, česnek a jen krátce restujeme, aby směs nezhořkla. Přidáme nakrájenou cibuli, zamícháme a chvíli smažíme. Přidáme nakrájenou mrkev a restujeme cca 5 minut.
Na pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a asi 2 minuty restujeme lilek, cuketu a papriku. Osmahnutou zeleninu přidáme do hrnce s mrkví. Promícháme a dusíme pod pokličkou na středním ohni 10 minut. Přidáme konzervovaná rajčata, důkladně promícháme, přikryjeme a dusíme dalších 10 minut.
Mezitím připravíme lososa: omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Usmažíme z obou stran na pánvi, na které jsme rozpustili lžíci másla s lžící olivového oleje.
Na talíř dáme dušenou zeleninu, na ní lososa a zdobíme bazalkou.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve…
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí