
2.56
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr, každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem.… více o Nakládaný hermelín
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření… více o Nakládaný hermelín III.
Oloupaný česnek nakrájený na půlky (případně čtvrtky) protlačíme z boku do celého hermelínu – doporučuji si nechat… více o Nakládaný celý hermelín
Blížící se léto je obdobím zavařování a nakládání, které svědčí nejenom sezónní zelenině, ale… Celý článek
Bublanina je letní klasika a pro většinu z nás i sladká připomínka dětství a prázdnin. Skvělá… Celý článek
Někomu slupka nevadí, někdo naopak potřebuje všechno oloupat. Pravda je, že některé slupky,… Celý článek
Dezerty s tvarohem patří mezi ty nejoblíbenější ze všech. Milují je děti i dospělí a je… Celý článek
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé… více o Zelníky
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením … více o Hermelín v listovém těstíčku
Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které pomažeme důkladně olejem a okořeníme solí pepřem a grilovacím kořením.… více o Špízy v sezamové krustě
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce… více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Každý plátek masa jemně naklepeme,osolíme,potřeme utřeným česnekem,naplníme plátkem šunky a sýra, přehneme a okraje k… více o Drůbeží kapsička
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na… více o Brambory v papiňáku
Vepřové maso pomeleme - půlka nahrubo (šajba 10-12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe 2x.… více o Domácí klobásy
Rzklepeme vejce a ddělíme bílý od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V misce rozšleháme žloutky, které smícháme s… více o Vafle podle Tomáše
Na másle osmažíme cibulku do sklovita, vysypeme na ni zmražený špenát, který jsme nechali trochu popustit a mírně… více o Dobrý špenát
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory Přilijeme vývar a mléko ( vaříme asi 20 minut ) … více o Bramborová polévka
V mléce rozšlehat cukry, sůl, vajíčka a máslo s olejem. Přisypat obě mouky, droždí a hnětat, dokud se nevypracuje… více o Nejlepší a nejjednodušší buchty
1. Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru,… více o Slaný koláč plněný bramborami a cibulí