Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh, přidáme cukr a vyšleháme do tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky a olej. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a rychle upečeme (6–7 minut při 200 °C). Upečený plát vyklopíme na čistý papír na pečení, papír na kterém se pekl sloupneme, položíme zpátky a těsto i s oběma papíry srolujeme a necháme vychladnout.
Studenou roládu rozmotáme, potřeme vrstvou marmelády, na ni rozetřeme krém a srolujeme zpátky. Dáme ztuhnout do ledničky. Povrch rolády ozdobíme ušlehanou šlehačkou, můžeme posypat čokoládovou rýží nebo kousky oříšků nebo jinými ozdobami.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem