Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh, přidáme cukr a vyšleháme do tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky a olej. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a rychle upečeme (6–7 minut při 200 °C). Upečený plát vyklopíme na čistý papír na pečení, papír na kterém se pekl sloupneme, položíme zpátky a těsto i s oběma papíry srolujeme a necháme vychladnout.
Studenou roládu rozmotáme, potřeme vrstvou marmelády, na ni rozetřeme krém a srolujeme zpátky. Dáme ztuhnout do ledničky. Povrch rolády ozdobíme ušlehanou šlehačkou, můžeme posypat čokoládovou rýží nebo kousky oříšků nebo jinými ozdobami.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky