Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých papriček, citronové kůry, citronové šťávy, oregána, soli a pepře. Vše krásně promícháme. Naporcujeme kuře a porce potřeme připravenou pastou. Kuře poklademe na rajčata a upečeme ve vyhřáté troubě. Ke konci podlijeme vodou, aby bylo více šťávy. Je dobré mít dost šťávy.
Podáváme s bramborovou kaší posypanou pažitkou, přelijeme šťávou z kuřete.
Výborný, jižní Itálií inspirovaný recept, množství ingrediencí na pastu můžeme upravit dle naší chuti.
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2…
více o Grilovaný candát na rajčatech
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta