Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých papriček, citronové kůry, citronové šťávy, oregána, soli a pepře. Vše krásně promícháme. Naporcujeme kuře a porce potřeme připravenou pastou. Kuře poklademe na rajčata a upečeme ve vyhřáté troubě. Ke konci podlijeme vodou, aby bylo více šťávy. Je dobré mít dost šťávy.
Podáváme s bramborovou kaší posypanou pažitkou, přelijeme šťávou z kuřete.
Výborný, jižní Itálií inspirovaný recept, množství ingrediencí na pastu můžeme upravit dle naší chuti.
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2…
více o Grilovaný candát na rajčatech
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort