Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých papriček, citronové kůry, citronové šťávy, oregána, soli a pepře. Vše krásně promícháme. Naporcujeme kuře a porce potřeme připravenou pastou. Kuře poklademe na rajčata a upečeme ve vyhřáté troubě. Ke konci podlijeme vodou, aby bylo více šťávy. Je dobré mít dost šťávy.
Podáváme s bramborovou kaší posypanou pažitkou, přelijeme šťávou z kuřete.
Výborný, jižní Itálií inspirovaný recept, množství ingrediencí na pastu můžeme upravit dle naší chuti.
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2…
více o Grilovaný candát na rajčatech
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem