Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých papriček, citronové kůry, citronové šťávy, oregána, soli a pepře. Vše krásně promícháme. Naporcujeme kuře a porce potřeme připravenou pastou. Kuře poklademe na rajčata a upečeme ve vyhřáté troubě. Ke konci podlijeme vodou, aby bylo více šťávy. Je dobré mít dost šťávy.
Podáváme s bramborovou kaší posypanou pažitkou, přelijeme šťávou z kuřete.
Výborný, jižní Itálií inspirovaný recept, množství ingrediencí na pastu můžeme upravit dle naší chuti.
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2…
více o Grilovaný candát na rajčatech
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík