V hrnci uvaříme rýži dle návodu na krabici a zcedíme. Na velké pánvi osmahneme na olivovém oleji jemně pokrájenou cibuli. Přidáme chilli omáčku, jemně pokrájenou chilli papričku, šunku na malé kostičky a hrášek. Pořádně promícháme a cca tři minuty necháme osmahnout. Necháme na mírném ohni a přidáme ryži. Po cca pěti minutách míchání je vše hotovo. Posypeme sýrem dle chuti a podáváme.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem