V hrnci uvaříme rýži dle návodu na krabici a zcedíme. Na velké pánvi osmahneme na olivovém oleji jemně pokrájenou cibuli. Přidáme chilli omáčku, jemně pokrájenou chilli papričku, šunku na malé kostičky a hrášek. Pořádně promícháme a cca tři minuty necháme osmahnout. Necháme na mírném ohni a přidáme ryži. Po cca pěti minutách míchání je vše hotovo. Posypeme sýrem dle chuti a podáváme.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka