Strouhaný sýr smícháme se žloutkem, na kousky nakrájenou šunkou, strouhankou, opepříme, osolíme, vmícháme opatrně sníh z bílku. Uděláme hustší těsto, z něhož vytvoříme menší kuličky, které obalíme ve strouhance.
Pokud jsou kuličky moc tuhé, přidáme trošku smetany. Osmažíme ve friťáku či na pánvi.
Příloha – vařené či opékané brambory, případně francouzská bageta. Výborné k dobrému suchému bílému vínu.
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta