Strouhaný sýr smícháme se žloutkem, na kousky nakrájenou šunkou, strouhankou, opepříme, osolíme, vmícháme opatrně sníh z bílku. Uděláme hustší těsto, z něhož vytvoříme menší kuličky, které obalíme ve strouhance.
Pokud jsou kuličky moc tuhé, přidáme trošku smetany. Osmažíme ve friťáku či na pánvi.
Příloha – vařené či opékané brambory, případně francouzská bageta. Výborné k dobrému suchému bílému vínu.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou