g
vepřové maso
nakrájené na proužky nebo medailonky
sezamová semínka
lehce opražená
1
ks
červená cibule
olej
300
g
rýže basmati
Marináda
2
stroužek
česnek
prolisovaný
1
ks
červená chilli paprička
zázvor
5 cm – oloupaný, nastrouhaný
4
lžíce
omáčka hoisin
3
lžička
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou chilli papričku a rajský protlak. Vmíchejte vepřové maso a nechte marinovat alespoň hodinu.
Na velké/hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte maso, dokud krásně nezhnědne. Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na plátky. Přidejte všechnu zeleninu a rýži k masu. Za občasného promíchání nechte na pánvi dalších 5–7 minut. Pak přidejte zbylou marinádu a pořádně promíchejte. Podle chuti můžete dochutit solí.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu