Pikantní vepřové se smaženou rýží

2.89

hodnoceno: 18
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g pórek zelená část
    • 2
      ks mrkev
    • 150
      g kapusta nakrouhaná
    • 350
      g vepřové maso nakrájené na proužky nebo medailonky
    • sezamová semínka lehce opražená
    • 1
      ks červená cibule
    • olej
    • 300
      g rýže basmati
  • Marináda
    • 2
      stroužek česnek prolisovaný
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • zázvor 5 cm – oloupaný, nastrouhaný
    • 4
      lžíce omáčka hoisin
    • 3
      lžička rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
  • Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou chilli papričku a rajský protlak. Vmíchejte vepřové maso a nechte marinovat alespoň hodinu.
  • Na velké/hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte maso, dokud krásně nezhnědne. Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na plátky. Přidejte všechnu zeleninu a rýži k masu. Za občasného promíchání nechte na pánvi dalších 5–7 minut. Pak přidejte zbylou marinádu a pořádně promíchejte. Podle chuti můžete dochutit solí.
  • Posypte sezamovými semínky a můžete podávat.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: