g
vepřové maso
nakrájené na proužky nebo medailonky
sezamová semínka
lehce opražená
1
ks
červená cibule
olej
300
g
rýže basmati
Marináda
2
stroužek
česnek
prolisovaný
1
ks
červená chilli paprička
zázvor
5 cm – oloupaný, nastrouhaný
4
lžíce
omáčka hoisin
3
lžička
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou chilli papričku a rajský protlak. Vmíchejte vepřové maso a nechte marinovat alespoň hodinu.
Na velké/hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte maso, dokud krásně nezhnědne. Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na plátky. Přidejte všechnu zeleninu a rýži k masu. Za občasného promíchání nechte na pánvi dalších 5–7 minut. Pak přidejte zbylou marinádu a pořádně promíchejte. Podle chuti můžete dochutit solí.
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka