g
vepřové maso
nakrájené na proužky nebo medailonky
sezamová semínka
lehce opražená
1
ks
červená cibule
olej
300
g
rýže basmati
Marináda
2
stroužek
česnek
prolisovaný
1
ks
červená chilli paprička
zázvor
5 cm – oloupaný, nastrouhaný
4
lžíce
omáčka hoisin
3
lžička
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou chilli papričku a rajský protlak. Vmíchejte vepřové maso a nechte marinovat alespoň hodinu.
Na velké/hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte maso, dokud krásně nezhnědne. Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na plátky. Přidejte všechnu zeleninu a rýži k masu. Za občasného promíchání nechte na pánvi dalších 5–7 minut. Pak přidejte zbylou marinádu a pořádně promíchejte. Podle chuti můžete dochutit solí.
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem