g
vepřové maso
nakrájené na proužky nebo medailonky
sezamová semínka
lehce opražená
1
ks
červená cibule
olej
300
g
rýže basmati
Marináda
2
stroužek
česnek
prolisovaný
1
ks
červená chilli paprička
zázvor
5 cm – oloupaný, nastrouhaný
4
lžíce
omáčka hoisin
3
lžička
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou chilli papričku a rajský protlak. Vmíchejte vepřové maso a nechte marinovat alespoň hodinu.
Na velké/hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte maso, dokud krásně nezhnědne. Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na plátky. Přidejte všechnu zeleninu a rýži k masu. Za občasného promíchání nechte na pánvi dalších 5–7 minut. Pak přidejte zbylou marinádu a pořádně promíchejte. Podle chuti můžete dochutit solí.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu jakou máme rádi, mírně podlejeme a…
více o Kuskus s cuketou a parmezánem
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka