Všechny ingredience kromě žeber zamícháme do marinády, kterou žebírka potřeme. Necháme odležet v chladu alespoň dvě hodiny. Potom pečeme při 180 stupních cca 45 minut nejlépe v pekáči vyloženém pečicím papírem.
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
Počítejte jedno až dvě na osobu.
Pekáč…
více o Vepřová žebírka – spareribs
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem