Všechny ingredience kromě žeber zamícháme do marinády, kterou žebírka potřeme. Necháme odležet v chladu alespoň dvě hodiny. Potom pečeme při 180 stupních cca 45 minut nejlépe v pekáči vyloženém pečicím papírem.
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
Počítejte jedno až dvě na osobu.
Pekáč…
více o Vepřová žebírka – spareribs
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Tvaroh, vejce, mléko a rum vyšleháme. Potom přidáme mouku a prášek do pečiva. Lžící vykrajujeme menší kousky (nabydou)…
více o Rychlé tvarohové koblížky
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou