Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si připravíme omáčku.
Na oleji osmahneme cibulku najemno nakrájenou,přidáme všechny ingredience mimo medu a česneku,zamícháme a přidáme vývar s vínem krátce povaříme, přidáme utřený čenek a med. Necháme zhoustnou dochutíme dle chuti přidáme med, nebo trochu octa a vše horké přelijeme na upečená žebírka. Omáčka musí být hustší, aby ulpěla na mase. Jako příloha - bílý chléb. Přeji dobrou chuť.
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
Počítejte jedno až dvě na osobu.
Pekáč…
více o Vepřová žebírka – spareribs
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu