Pikantní žebírka

2.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce ocet
    • pepř mletý
    • 1,5
      dl bílé víno
    • 2
      ks feferonka
    • 0,3
      l vývar
    • 1
      kg vepřová žebírka
    • zázvor strouhaný, čerstvý
    • med 1-2 lžíce
    • 1
      lžička hořčice
    • olej
    • 2
      lžíce kečup - sladký

Postup přípravy receptu

  • Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si připravíme omáčku.
  • Na oleji osmahneme cibulku najemno nakrájenou,přidáme všechny ingredience mimo medu a česneku,zamícháme a přidáme vývar s vínem krátce povaříme, přidáme utřený čenek a med. Necháme zhoustnou dochutíme dle chuti přidáme med, nebo trochu octa a vše horké přelijeme na upečená žebírka. Omáčka musí být hustší, aby ulpěla na mase. Jako příloha - bílý chléb. Přeji dobrou chuť.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: