Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si připravíme omáčku.
Na oleji osmahneme cibulku najemno nakrájenou,přidáme všechny ingredience mimo medu a česneku,zamícháme a přidáme vývar s vínem krátce povaříme, přidáme utřený čenek a med. Necháme zhoustnou dochutíme dle chuti přidáme med, nebo trochu octa a vše horké přelijeme na upečená žebírka. Omáčka musí být hustší, aby ulpěla na mase. Jako příloha - bílý chléb. Přeji dobrou chuť.
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
Počítejte jedno až dvě na osobu.
Pekáč…
více o Vepřová žebírka – spareribs
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou